O Lovnoj jedinici "Fazan" Beravci

Društvo je osnovano u ožujku 1937. godine. Osnivači društva bili su: Marko Žderić, Josip Vukasović, Mato Kladarić, Leopold Veočić, Franjo Glavačević, Mato Divić, Jakob Glavačević, Đuro Glavačević, Franjo Kladarić, Antun Vukasović, Antun Kladarić i Josip Lolić. Za prvog predsjednika društva izabran je Marko Žderić.

Društvo je osnovano kao lovačko društvo, a danas zbog novog ustrojstva lovstva, djeluje kao Lovna jedinica "Fazan" u sastavu općinskog Lovačkog društva "Šljuka" iz Velike Kopanice. U Beravcima je izgrađen Lovački dom na "Poloju", a u nekoliko godina uz dom izgrađeni su i popratni sadržaji. Uz dom se nalazi pečenjara, poligon za trening i ispite lovačkih pasa, te streljana za glinene golubove.

Kroz društvo je tijekom svog postojanja prošao veliki broj članova. Tijekom Domovinskog rata dio članova je otišao u vojne postrojbe, a od dijela starijih članova je oformljena jedinica za obranu sela. 25. rujna 2007. godine u Beravcima je održana svečana proslava 70 godina djelovanja društva. Program proslave se sastojao od svete mise, mimohoda, svečane sjednice sa dodjelom priznanja zaslužnim članovima i pojedincima te ručka za sudionike i ostale mještane.

Tijekom godine se prema lovnom kalendaru odvija lov na lovištu koje pripada Lovnoj jedinici, a više puta kroz godinu se održavaju natjecanja u gađanju glinenih golubova na strelištu Društva, te IPO ispiti lovačkih pasa.

Članovi Lovne jedinice "Fazan" svake godine u siječnju ili veljači organiziraju Lovačku zabavu, večeru i druženje uz tamburaše, te svake godine pohode Svetu misu na dan svog zaštitnik Sv. Huberta.

© 2010 Beravci - Design & development by Sklad